woensdag 17 augustus 2011

Workshop op locatie (2)

Zaterdag 25 juni heeft Tante Ageeth ook een gezellige High tea workshop op locatie gegeven. 9  vriendinnen uit Brabant die een weekendje aan het 'glampen' waren in Gelderland hadden een workshop gereserveerd bij Fruittuin de Zandroos. Helaas viel die dag de regen met bakken uit de hemel, dus ze waren blij dat ze een binnenactiviteit hadden gepland.

Heerlijke geuren
Na het doornemen van de recepten togen de meiden de keuken in van de Zandroos. Daar werd druk geschild, gesneden, geklopt, gekneed en gemengd. Het duurde dan ook niet lang of er kwamen heerlijke geuren uit de keuken. Vanuit de winkel wierpen klanten dan ook al gauw een blik in de keuken om te kijken wat er aan de hand was.

Oven
Het was wel even wennen aan de oven van het mooie fornuis in deze keuken. Want zoals elke oven werkt deze net weer even anders dan de oven waar Tante Ageeth meestal mee werkt. Maar met iets meer geduld kwamen uit deze oven ook weer overheerlijke lekkernijen voor een uitgebreide high tea.

Geslaagd
Van die zelfbereide high tea werd door de meiden genoten aan een feestelijk gedekte tafel in het restaurantgedeelte van de Zandroos. Een geslaagde middag!

maandag 8 augustus 2011

Workshop op locatie (1)

Net voor de vakantie van Tante Ageeth waren er op 2 verschillende locaties 2 verschillende workshops.

Vrijdag 24 juni verzorgde Mieke van BlossoM events een workshop Groente Geheimen voor maar liefst 26 personen van een consultancy bureau. En Tante Ageeth hielp een handje mee! De jonge consultants uit Amsterdam hadden een goed gevuld programma dat in het teken stond van 'Back to basics'. Daar hoorde natuurlijk ook een eigen potje koken bij.
  
Restaurantkeuken
Bij Bistro de Rotonde in Vorden hadden we de gehele bovenverdieping tot onze beschikking inclusief een professionele open restaurant keuken. Super! Nadat Mieke uitleg over de diverse groentes en kruiden had gegeven, werden er tweetallen gevormd en gingen alle 26 mannen en vrouwen aan de slag.

Het menu 
Zo werden de tuinbonen gedopt, geblancheerd en gevijzeld voor een bijzondere tapenade. Voor de vleesliefhebbers was varkensfilet met een kruidenkorst en de visliefhebbers maakten een zalmfilet met verse kruiden. Verder was er onder meer een heerlijke andijvietaart en een quiche met postelein. Als dessert stond verse vanillevla met een laagje rabarber en slagroom op het menu.

Resultaat
Het was een drukte van belang in dat Vordense restaurant, maar met een prima resultaat. Zo'n zelfbereidde maaltijd smaakt ook altijd erg goed. En natuurlijk gingen de deelnemers naar huis met alle recepten, zodat ze ze thuis ook nog eens kunnen maken.